Workshops

Breatheology-metoden har et ganske bred fokus. Når jeg kjører workshops in Trondheim, deler jeg Breatheology i tre forskjellige kurs. Jeg foretrekker å jobbe over tid, ikke bare lære bort øvelser, men jobbe sammen mot et målbart bedring. Derfor bruker vi gjerne en seksukersperiode med ukentlig praksis og daglig hjemmeøvelser (5-15 minutter). Men det er også mulig å arrangere andre konsepter og foredrag ved behov.

BREATHEOLOGY MODUL 1
ØK DIN LUNGEKAPASITET

I løpet av denne workshopen kommer vi til å jobbe med å øke din total tilgjengelig lunge kapasitet (ATLC, available total lung capacity). Kapasitet din vil måles med et spirometer i begynnelsen og slutten av workshopen. For å øke din ATLC kommer vi til å jobbe med fleksibilitet og styrke i åndrettsystemet.

BREATHEOLOGY MODUL 2
RELAX ON DEMAND

I løpet av denne workshopen kommer vi til å øve på "Relax on demand" (som Stig pleier å si). Du vil lære teknikker brukt av 4 ganger verdensmester i fridykking og verdensrekordholder Stig Severinsen. Dette kan være nyttig for deg som driver med fridykking og ønsker å øke din bunntid. Avslapning og lav puls er avgjørende for fridykking. Disse teknikkene kan også brukes for å roe seg ned før krevende situasjoner (jobb, eksamner på skolen, konkuranser, angst og stressfulle situasjoner).

Målet: Gjennom hver praksis lærer vi nye øvelser og får en bedre forståelse av vår egen fysiologi. I løpet av de 6 ukene med praksis skal vi forsøke å redusere oxygen forbruket i kroppen slik at vi trenger å puste kun 1 gang i minuttet. Ekstrem treg pusting er kun mulig om man mestrer både tankene og emosjonene sine.

BREATHEOLOGY MODUL 3
HOLD PUSTEN!

I løpet av denne workshopen kommer vi til å øve på å holde pusten. Dette kan være nyttig for deg som driver med fridykking og ønsker å øke din bunntid eller driver statisk apnea. Men kurset er også til deg som driver ikke med fridykking, men ønsker å få helsegevinster av å trene på puste holding. Om du føler at du har ikke nok luft når du går opp trappa eller en bakke (kan også oppstå etter COVID) eller om du kan ikke drive med mellomintensitet trening kun ved å puste gjennom nesa, da kan du få gode effekt av å trener på din CO2 tolerance med puste holding. Dette er også for deg som er bare nysgjerrig på din egen kropp og ønsker å utforske nye grenser.

Målet: Gjennom hver praksis vi får en bedre forståelse av vår egen fysiologi, vi blir komfortabel ved å holde pusten over og under vann, og vi øver på vår CO2 toleransen (utsetter pustetrangen).

 

Powered by Cornerstone